Domněnka existence pracovního poměru v souvislostech tzv. digitálních pracovních platforem - Tintěra, Tomáš
Príspevok sa zaoberá aktuálnym návrhom smernice Európskeho parlamentu a Rady ohľadom zlepšenia pracovných podmienok pri práci prostredníctvom digitálnych platforiem. Predložený text je zameraný najmä na právnu domnienku existencie pracovného pomeru medzi digitálnou pracovnou platformou a osobou, ktorá vykonáva prostredníctvom platformy prácu, pokiaľ digitálna pracovná platforma kontroluje určité prvky vykonávanej platformovej práce.