Příspěvek na bydlení: nové podmínky nároku a rozhodování o jeho přiznání s reflexí judikatury správních soudů - Halířová, Gabriela
Príspevok sa venuje jednej z hlavných dávok štátnej sociálnej podpory v ČR, a to príspevku na bývanie. Od roku 2022 bol rozšírený okruh osôb, ktoré majú na príspevok nárok, a upravené pravidlá vzniku nároku v súvislosti s rastom cien energií. Cieľom štúdie je analyzovať nové podmienky nároku na príspevok na bývanie a jednotlivé fázy konania o priznaní príspevku (začatie konania, náležitosti žiadosti, formy rozhodovania o príspevku, možnosti preskúmania jednotlivých foriem rozhodnutí). Jednotlivé aspekty príspevku na bývanie a rozhodovanie (riadenie) o jeho priznaní sú potom priblížené vo vybraných rozhodnutiach českých správnych súdov.