Protection of Plant Biodiversity in the Light of International Law - Kowalska, Samanta
Rastliny sú neoddeliteľnou súčasťou živého organizmu prírody. Ochrana biodiverzity rastlín je nevyhnutná pre zabezpečenie zdravia ekosystémov. Svet prírody je charakterizovaný cyklickými a navzájom sa dopĺňajúcimi procesmi. Ak je narušená sebaregeneračná schopnosť prírody, dochádza k narušeniu biologickej rovnováhy v ekosystéme a životnom prostredí človeka. Rýchla degradácia prirodzených biotopov núti človeka analyzovať existujúci mechanizmus ochrany rastlín. Tento dokument analyzuje environmentálne predpisy a normy, ktoré môžu byť základom pre reformu programov ochrany.