Pojetí konfliktu a možnosti jeho řešení v práci manažera - Pospíšil, Roman
Ku kompetenciám úspešného manažéra patrí aj schopnosť riešiť konflikty. Hlavným cieľom tohto príspevku je poskytnúť ucelený prehľad v súčasnom poňatí konfliktu v kontexte manažmentu. Predkladaná prehľadová teoretická stať vymedzuje pojem konflikt, popisuje vývoj v jeho chápaní a riešení, uvádza príčiny vzniku a druhy konfliktov, zaoberá sa konfliktmi v dôsledku problémovej komunikácie, predstavuje vybrané typy konfliktov vrátane spôsobov ich riešenia a usmerňovania. Okrem toho poukazuje aj na kultúrne a rodové rozdiely v riešení konfliktu.