Barcelona Process: Political Background and Goals - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Euro-stredomorské partnerstvo - spolupráca medzi krajinami EÚ a 10 krajinami Stredomoria založená na Barcelonskom procese. Hlavné ciele, ktoré si stanovili euro-stredomorskí partneri v Barcelonskej deklarácii.