Rovnováha medzi veriteľom a dlžníkom (nielen) v období ekonomickej krízy - Tatarková, Jana
Inflácia, ekonomická kríza, rozvrat finančných trhov a ďalšie otázky späté so súčasným a predikovaným vývojom ekonomickej situácie v Európe prinášajú všetkým podnikom, bankám, poisťovniam, dodávateľom elektriny, plynu ale aj bežným domácnostiam množstvo neistôt. Podniky hľadajú možnosti, ako si udržať vlastnú solventnosť a neprísť o súčasnú klientelu. Domácnosti - spotrebitelia prehodnocujú výdaje s ohľadom na udržanie základných potrieb a životného štandardu. Všetky subjekty majú z tohto pohľadu niečo spoločné. Výrazne narastá ich záujem o krátkodobé financovanie prostredníctvom schémy BNPL (Buy Now, Pay Later).