The Information Security Management Systems in E-Business - Bolek, Vladimír, 1988-
Podniky obchodujúce na elektronických trhoch sú z dôvodu aktívneho používania vystavené bezpečnostným rizikám informačných technológií vo viacerých činnostiach transformačného procesu. Realizované riziká spôsobujú osobitné škody podnikom, ktorým chýba Systém riadenia informačnej bezpečnosti alebo základný procesný prístup na správu informačnej bezpečnosti. Identifikácia podobností a rozdielov v informačných modeloch riadenia bezpečnosti z rôznych aspektov. Vedecký článok porovnáva prezentované modely, ich podstatu, cieľ, zameranie a východiská. Na základe výhod a nevýhod, autori hodnotia možnosti uplatnenia modelov v elektronickom podnikaní, ktoré určuje ktoré modely možno aplikovať na všetky procesy alebo len na špecifické procesy elektronického podnikania.