Tools for the Development of Global Competence - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Najnovšie trendy na trhu práce, ako je mobilita pracovnej sily, kultúrna diverzita a sociálno-ekonomické zmeny, ovplyvňujú najmä mladých ľudí, aby disponovali potrebnými kompetenciami pre život a prácu v globálnom svete. Vzdelávacie inštitúcie sa snažia reflektovať tieto trendy a hľadať nástroje, ktoré môžu prispieť k rozvoju globálnej kompetencie študentov. Cieľom príspevku je poskytnúť prehľad a syntézu nástrojov, ktoré boli použité na rozvoj globálnej kompetencie mladých ľudí ako budúcich účastníkov trhu práce.