Příspěvek ke způsobům identifikačního zkoumání - Straus, Jiří
Kriminalistická identifikácia predstavuje proces stotožňovania objektov podľa kriminalistických stôp, cieľom je identifikácia objektu, ktorý vytvoril kriminalistickú stopu. Autor sa v článku zaoberá vývojom názorov na pojem kriminalistická identifikácia. Autor sa zameriava na základné spôsoby identifikačného skúmania a rozširuje spôsoby identifikačného skúmania o pojem rekognícia, t. j. identifikácia objektov podľa pamäťovej stopy.