Realizácia procesu odhaľovania, predchádzania a eliminácie farmaceutickej kriminality - Drugda, Juraj
Autor sa v článku venuje problematike odhaľovania, predchádzania a eliminácie farmaceutickej kriminality. Analyzovanými sú jednotlivé indikátory, ktorých existencia nasvedčuje o tom, že dochádza k páchaniu farmaceutickej trestnej činnosti a postup orgánov činných v trestnom konaní pri vyhľadávaní a detegovaní týchto indikátorov v procese odhaľovania farmaceutickej trestnej činnosti. Priblíženými sú taktiež vybrané prostriedky operatívno-pátracej činnosti a informačno-technické prostriedky, ktoré sú najfrekventovanejšie využívané na účely zaisťovania trestnoprávne relevantných informácií v priebehu vyšetrovania farmaceutickej kriminality. Úspešné získanie informácií spomínanými prostriedkami slúži ako podklad pre realizáciu zaisťovacích úkonov, ktorými sa zaisťujú veci dôležité pre trestné konanie týkajúce sa farmaceutického trestného činu.