Predictive Financial Analysis as a Tool for Business Management - Smorada, Marián, 1984-
Aplikácia jednorozmernej diskriminačnej analýzy v špecifických podmienkach hospodárskej praxe. Táto metóda môže lepšie varovať pred blížiacim sa bankrotom a vie predpovedať, či podnikanie bude, alebo nebude udržateľné. Predpoklady výskumu boli overené v skupine prosperujúcich a neprosperujúcich podnikateľských subjektov.