Vehicle-to-Everything Communication - Špitálová, Zuzana
S narastajúcim počtom vozidiel vzniká potreba spoľahlivej a bezpečnej komunikácie medzi subjektmi zúčastňujúcimi sa v dynamickom dopravnom prostredí. Tento druh komunikácie sa nazýva V2X (Vehicle-to-Everything). Môže tiež prispieť k vyššej úrovni autonómneho riadenia. Prevádzka modelu V2X je umožnená využitím najnovších technológií a štandardov definovaných organizáciou 3GPP. V tomto článku sa študuje prehľad komunikačných modelov V2X, dostupných technológií a štandardov.