Review of Global Research on E-Mobility: A Bibliometric Analysis - Desai, Apurvkumar
Tento článok zobrazuje bibliometrickú analýzu výskumu e-mobility na celom svete. Cieľom štúdie bolo pochopiť charakteristiky výskumu, vývoj, výzvy a potenciálne trendy výskumu. Výskumné články publikované o E-mobilite boli zostavené z databázy Scopus, výsledkom čoho bolo 1737 článkov publikovaných v rokoch 2001 až 2021. Na následnú bibliometrickú analýzu bol použitý softvér R Studio. Analýza skúma trend výskumu v oblasti E-mobility. Okrem toho identifikuje najproduktívnejších prispievateľov z hľadiska autora, krajiny a zdrojov. Uskutočnila sa aj tematická analýza s cieľom odhaliť trendy výskumu E-mobility vrátane najvplyvnejších článkov a autorov. Štúdia dospela k záveru, že o E-mobilite bolo vykonaných len veľmi málo štúdií a že E-mobilita má veľký potenciál. Tento článok môže pomôcť výskumníkovi pripraviť cestu výskumu v oblasti E-mobility.