Skupina dodávateľov a DPH - Sidorová, Zuzana
V procese verejného obstarávania nastáva často situácia, keď samostatná skupina dodávateľov vytvorí združenie s cieľom podať spoločnú ponuku a následne ju realizovať. Cieľom tohto článku je vymedziť pojem združenie právnických osôb v procese verejného obstarávania v súvislostiach so zákonom č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. a uviesť možnosti, aké ma skupina dodávateľov, ak chce na účely zákona o DPH vystupovať ako celok.