Obstarávanie zákaziek, ktorých predmetom je opakované plnenie - teoretické a praktické aspekty - Michalica, Jakub
V tomto príspevku sa autori venujú problematike obstarávania zákaziek, ktoré verejní obstarávatelia zadávajú na pravidelnej báze, t. j. ide o plnenia, ktoré verejní obstarávatelia využívajú, resp. potrebujú mať k dispozícii nepretržite alebo dodávané pravidelne bez ich akéhokoľvek prerušenia a ktoré obstarávajú v pravidelných intervaloch, napríklad každých 12 mesiacov. Spravidla možno hovoriť najmä o dodávke energií a telekomunikačných službách. Hlavným cieľom príspevku je poukázať na skutočnosti, ktoré môžu viesť k otvoreniu súťaže a získaniu čo najlepších plnení a výhodných cenových ponúk v prípade obstarávania tohto druhu plnení. Zároveň je cieľom priblížiť legislatívne nedostatky, ktoré autori v tejto súvislosti v zákone č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. vnímajú.