Ambitions and Reality of Turkey’s Central Asia Policy - Čech, Ľubomír, 1955-
Analýza ambícií a reality tureckej politiky Strednej Ázie z ekonomického a politického hľadiska. Vysvetlenie inštitucionálnych aspektov tohto procesu, ako aj úlohy mäkkej sily. Záver, že napriek zvýšenému úsiliu Turecka v Strednej Ázii sa jeho plány zdajú byť v mnohých ohľadoch príliš ambiciózne.