Genesis of the Most Significant Violations of EU Fundamental Values in Hungary and Poland - Kajánek, Tomáš, 1995-
Zhrnutie najvýznamnejších prípadov porušovania práv EÚ s priamym dopadom na základné hodnoty EÚ, ktoré formujú súčasné aspekty členstva Maďarska a Poľska v Európskej únii. Porovnanie vybraných ratingových ukazovateľov hodnotiacich stav demokracie v dvoch stredoeurópskych krajinách za posledné desaťročie.