Oči pro pláč kvůli podpojištění. Fenomén, za ktorý zdaleka nemůže jen inflace - Jaroševský, Filip
Ceny realít na tuzemskom trhu každým rokom rastú. Pre človeka, firmy či mestskú samosprávu, ktorí nejakú nehnuteľnosť vlastnia, je to dobrá správa. Majetok má rok od roku väčšiu hodnotu. Vec, na ktorú má veľký vplyv tiež súčasná vysoká inflácia, však so sebou prináša i temnejšiu stránku - riziko podpoistenia niekedy i niekoľko miliónov korún. Väčšina majiteľov nehnuteľností zistí podpoistenie nehnuteľnosti v prípade poistnej udalosti. Keď je týmto majiteľom obec, nemusí takouto udalosťou byť nič menšieho ako tornádo, ktorému sa postaví do cesty hneď niekoľko juhomoravských miest.