Evropská digitální identita: Jak může pomoci finančním společnostem? - Machač, Ondřej
Európska digitálna identita môže priniesť mnoho výhod ako pre fintechové spoločnosti, tak pre banky. Zavedenie jednotného a spoľahlivého spôsobu overovania totožnosti užívateľa by mohlo viesť k zlepšeniu KYC procesu a zníženiu počtu podvodov. To môže pomôcť nielen fintechom, ale i bankám, ktoré musia dodržiavať prísne pravidlá pre overovanie totožnosti svojich klientov.