Dávky v hmotnej núdzi - Tichý, Miroslav
V prípade, že evidovaný nezamestnaný vyčerpal zákonom stanovenú výšku podpory a nemá zabezpečené základné životné podmienky, má nárok požiadať úrad práce, sociálnych vecí a rodiny alebo obec (ako zástupcu štátu, ktorý je povinný o takéhoto občana sa postarať) o pomoc v hmotnej núdzi. Výška dávky v hmotnej núdzi.