The Case for a Positive Euro Area Inflation Target: Evidence From France, Germany and Italy - Adam, Klaus
Pomocou mikro údajov o cenách, ktoré sú základom indexu spotrebiteľských cien, autori odhadujú relatívne cenové trendy počas životného cyklu produktu vo Francúzsku, Nemecku a Taliansku. Faktory, ktoré vplývajú na optimálnu mieru inflácie.