Teplá zima, LNG a úspory v spotrebe energie pomohli Európe zvládnuť energetickú krízu - Pišta, Ján
Teplá zima prišla Európe mimoriadne vhod. Viedla nielen k nižšej spotrebe energie, ale ponechala na spotovom trhu dostatok LNG na nahradenie ruských dodávok plynu. To znamenalo pokles cien, ktorý teraz panuje na spotových ako aj na forwardových trhoch.