Sociálny fond - Cingelová, Zuzana
Tvorbu a čerpanie sociálneho fondu, ktorý tvorí povinne zamestnávateľ na financovanie svojej sociálnej politiky, upravuje zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde. Sociálny fond je súhrnom povinného prídelu, ďalšieho prídelu a ostatných zdrojov. Povinný prídel tvorí zamestnávateľ minimálne vo výške 0,6% a maximálne vo výške 1% (po splnení stanovených podmienok) zo súhrnu hrubých miezd alebo platov zúčtovaných zamestnancom na výplatu za kalendárny rok.