Konflikty záujmov v územnej samospráve - Sýkora, Jozef
Konfliktom záujmu je presadenie a uprednostnenie vlastného prospechu nad verejným prospechom. Autor sa v článku venuje konfliktným udalostiam, ktoré môžu v samospráve vzniknúť a to pri plnení pracovných povinností, vybavovaní stránok alebo výkone funkcie starostu obce, poslanca zastupiteľstva obce, mesta, mestskej časti alebo vyššieho územného celku.