Monitoring Changes Implementation of International Accounting Standards Based on the Statistical Method of Principal Components - Kopčáková, Janka, 1994-
Malé a stredné podniky predstavujú silný potenciál v ekonomike SR a aj v celej Európskej únii. Význam týchto podnikov je nielen na celoštátnej úrovni, ale dosahuje aj nadnárodný rozmer. Malé a stredné podniky odolávajú nielen rôznym vonkajším vplyvom, ale aj častým legislatívnym zmenám. Jednotlivé legislatívne zmeny môžu mať za následok aj zmenu finančnej výkonnosti malých a stredných podnikov. Cieľom príspevku je poukázať na zmeny vo výsledkoch metódou hlavných komponentov, ktorá bola vykonaná zo vstupných údajov pomerových ukazovateľov, v prípade povinnej transformácie národných účtovných štandardov na medzinárodné účtovné štandardy.