Metodológia určovania rozsahu výberového súboru - Terek, Milan
Prezentovanie možnosti určovania potrebného rozsahu výberu pri odhadovaní podielu, strednej hodnoty a úhrnu pomocou intervalu spoľahlivosti v štatistických prieskumoch na základe náhodného výberu z nekonečne veľkého, aj z konečného základného súboru. Poukázanie na časté chyby, ktoré sa v tejto súvislosti vyskytujú. To môže uľahčiť výber vhodného postupu pri určovaní rozsahu výberu a správnu interpretáciu výsledkov odhadovania.