Reflexe globálního Severu a Jihu mezi Východem a Západem - Horký-Hlucháň, Ondřej
Obnovení zájmu o globální nerovnosti. Nejen kolonizující, ale i kolonizované? Víceznačnost československé historické zkušenosti. Mohou se sociální vědkyně a vědci vymanit z postkoloniálního kontextu?