Impact of the Covid-19 pandemic on the global and Polish economies - Zaporowska, Zuzanna
Historické pozadie a praktické perspektívy úvah o zmenách spôsobených pandémiou covidu-19. Vybrané ekonomické a sociálne dôsledky. Zvláštna pozornosť je venovaná dopadom koronavírusovej pandémie na demografickú situáciu, vzdelávací systém a pracovný trh. Kríza má štrukturálne vplyvy na globálnu ekonomiku so zatiaľ krátkodobými finančnými a ekonomickými dopadmi. V Poľsku sú jej ekonomické a sociálne následky podobné ako v ďalších krajinách. Rozdiely sú v regulačných opatreniach vyvolaných koronavírusovou pandémiou.