Výnimka zo zákona o verejnom obstarávaní podľa § 1 ods. 15 - Scheberová, Magdaléna
Už takmer rok (od 31. 3. 2022) platí výnimka zo zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „zákon o verejnom obstarávaní“), ktorá upravuje predpokladanú hodnotu zákazky tovaru, služieb a stavebných prác, na ktoré sa tento zákon nevzťahuje. Je nemálo tých verejných obstarávateľov, u ktorých pretrvávajú nejasnosti v uplatňovaní tejto výnimky. Náčrt postupu ako uplatňovať táto výnimku, ako zdokladovať jej uplatnenie v praxi, sa dozviete v tomto článku.