Efficient Redistribution - Boar, Corina
Aký je optimálny tvar nelineárneho príjmu a dane z majetku? Na túto otázku autori odpovedajú pomocou dynamického modelu všeobecnej rovnováhy s nepoistiteľným idiosynkratickým rizikom. Analýza reprodukuje rozdelenie príjmov a bohatstva v USA a zohľadňuje dlhotrvajúcu dynamiku prechodu po politických reformách. Zistenie, že jednotná rovná daň z kapitálových a pracovných príjmov v kombinácii s paušálnym prevodom je takmer optimálna.