Changes in the Comparative Advantage of Polish Dairy Products - Bórawski, Piotr
Cieľom tejto štúdie bolo posúdiť konkurencieschopnosť mliečnych výrobkov v Poľsku. Konkurencieschopnosť bola hodnotená v makroekonomickom prístupe analýzou exportu, importu a obchodnej bilancie na medzinárodných trhoch. Výsledky analýzy naznačujú, že konkurencieschopnosť poľských mliečnych výrobkov sa výrazne zlepšila po vstupe Poľska do EÚ a získaní prístupu na jednotný trh. Vplyv pandémie COVID-19 na konkurencieschopnosť mliekarenských podnikov v Poľsku.