Food Security in a Food Self-Sufficient Economy: A Review of China's Ongoing Transition to a Zero Hunger State - Erokhin, Vasilii
V tejto štúdii bol analyzovaný súčasný stav potravinovej bezpečnosti, výroby a obchodu s potravinami a poľnohospodárskymi výrobkami v Číne počas rokov 2000-2020 a bol zdôraznený prehľad strategických smerov domáceho trvalo udržateľného rozvoja, potravinovej bezpečnosti a politiky nulového hladu. Hlavným cieľom štúdie je identifikovať kritické nedostatky a medzery v boji proti hladu a potravinovej neistote v Číne a navrhnúť politické odporúčania týkajúce sa zlepšenia stability zásobovania potravinami v krajine a navrhnúť nové možné stratégie na jej dosiahnutie.