Putin’s Unintentional Contribution to Federal Europe - Kárpáti, János
V čase publikovania tohto článku, brutálna vojenská agresia Ruska voči Ukrajine pokračuje. Ako sa táto vojna skončí, je stále nejasné, hoci ruská vojenská prevaha je evidentná a NATO - aby sa vyhlo tretej svetovej vojne - sa nezapája do priameho boja proti Rusku. Napriek tomu, západné krajiny poskytujú Ukrajine vojenskú podporu a skoré zhodnotenie víťazstva Ruska ako "Blitzkriegu“ sa nepotvrdilo. Bez ohľadu na konečný výsledok tejto vojny sa však zdá, že rozhodnutie Vladimíra Putina zaútočiť na suverénnu európsku krajinu upevnilo západnú súdržnosť na starom kontinente – rétoricky aj prakticky. Hĺbka nových sankcií proti Rusku je bezprecedentná. Uvidí sa, aké účinné budú tieto sankcie, ale smer je jasný: Európa hovorí takmer jednotne.