Policy Risks to United Future of Europe - Hinšt, Daniel
Európska integrácia bola základným kameňom budovania a posilňovania liberálnych demokracií v rámci transatlantického sveta a spojeneckých krajín. EÚ a NATO spolu s anglosaskými krajinami a spojencami predstavujú inštitucionálnu architektúru liberálneho medzinárodného poriadku. Sloboda a demokracia však čelia politickým rizikám, ktoré ovplyvňujú európsku integráciu, najmä v dôsledku rastúcich populistických dezinformácií, ako aj ruskej agresívnej politiky. Ochrana bezpečnosti, slobody a demokracie európskej budúcnosti a globálneho poriadku pod vedením NATO si okrem existujúcich národných bezpečnostných systémov vyžaduje vybudovanie silnej európskej centrálnej spravodajskej agentúry.