Atmospheric Pollution during the Covid-19 Pandemics in Slovakia - Baculáková, Kristína, 1988-
Zmeny v znečistení ovzdušia vo ôsmich regiónoch Slovenska boli vyhodnotené párovým t-testom na overenie významnosti konkrétnych zmien počas, pred a po lockdownoch, zavedených v roku 2020 v porovnaní s lockdownami v roku 2019. Pozorované zlepšenie kvality ovzdušia nebolo plošné, ale skôr chvíľkové a netrvalo ani počas celého obmedzeného obdobia. Významné poklesy boli zaznamenané len pri koncentrácii NO2. Na Slovensku boli prekročené limity Európskej komisie pre znečistenie ovzdušia tuhými časticami.