Impact of Leadership Style and Crisis Skills of Nursing Managers on the Safe Working Climate of Nurses during the Covid-19 Pandemic in Selected Health Care Facilities in the Slovak Republic - Jankelová, Nadežda, 1966-
Manažérky v ošetrovateľstve by mali byť schopné vytvoriť u sestier pocit bezpečnosti, spokojnosti, hrdosti na prácu, či vnímania práce ako poslania. Vymedzenie zručností, významných pre tento účel a mechanizmu ich efektívneho pôsobenia je veľmi dôležitou témou záujmu. Preverenie vzájomného vzťahu krízových zručností ošetrovateľského manažmentu a bezpečnej pracovnej klímy u sestier a či je táto súvislosť podporená transformačným, alebo transakčným štýlom vedenia manažérov.