Fake News, Voter Overconfidence, and the Quality of Democratic Choice - Kartal, Melis
Účinky nadmernej dôvery a falošných správ pri agregácii informácií a demokratickej voľby v prostredí spoločného záujmu. Prílišná sebadôvera zhoršuje nepriaznivé účinky rozšírených dezinformácií (t. j. falošných správ). Nadmerná sebadôvera vážne narúša agregáciu informácií, čo naznačuje, že jej účinok môže byť oveľa výraznejší na kolektívnej, než na individuálnej úrovni.