Digitálne technológie a energetická efektívnosť - Vidová, Jarmila, 1967-
Energetická účinnosť, obnoviteľné zdroje energie sú najdôležitejšie piliere pri dosahovaní klimatickej neutrality. Úsporu energie, čo prospieva životnému prostrediu, ako aj všetkým ekonomickým subjektom, je možno realizovať viacerými spôsobmi. Dôležtými v tomto procese sú úspory energií v budovách, či už kancelárskych alebo budovách s bytmi, úspory v deprave. Každodenné problémy s efektívnym fungovaním miest v dôsledku tlaku rastúceho počtu obyvateľov je možné riešiť zavádzaním digitálnych inteligentných technológií. Digitálne technológie sú v súčasnosti predpokladom zmysluplnej digitalizácie a nástupu novej priemyselnej inteligentnej revolúcie. V príspevku sa zmeriame na možnosti využívania smart technológií efektívne a synergické riešenia v súlade s udržateľným rozvojom miest.