The Effects of Artificial Intelligence in the Process of Recruiting Candidates - Abuladze, Lasha, 1991-
Riešenia založené na AI našli skvelé uplatnenie pri zlepšení masívnych náborových procesov. S nedávnym vývojom sa úloha gamifikácie v celkových manažérskych procesoch, najmä pri nábore, ukázala ako kľúčová. Umelá inteligencia ako silný nástroj na riešenie problémov, ktorým čelí proces prijímania zamestnancov, sa v mnohých otázkach javí ako protichodná. V tomto článku sme pozorovali a analyzovali výhody a nevýhody AI pri nábore, po čom nasledoval navrhovaný model na skríning životopisov na základe kľúčových slov a fráz oproti popisu práce. Okrem toho bol prezentovaný a posúdený prípad týkajúci sa výsledkov a dôsledkov nástrojov založených na AI, konkrétne modelov strojového učenia v jednoduchom scenári procesu prijímania zamestnancov.