ICT Skills As Accelerator of Achievement of SDG of the 2030 Agenda - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Potreba mať a zlepšovať sa v IKT sa stáva nevyhnutnou požiadavkou nielen pre mladých študentov, ale aj pre veľkú časť zamestnanej populácie, ktorá sa musela zo dňa na deň prispôsobiť nepriaznivej situácii a začať pracovať z domu, v súčasnej situácii ovplyvnenej pandémii COVID-19. Študenti, zamestnanci, podnikatelia a verejná správa si uvedomili dôležitosť a potrebu využívania informačných a komunikačných technológií. Paradoxne, táto situácia môže pomôcť priblížiť sa k jednému z SDG Agendy 2030, ktorým je výrazne zvýšiť podiel mladých ľudí a dospelých so zručnosťami v oblasti informačných a komunikačných technológií do roku 2030. Sú absolútnym predpokladom široké spektrum profesií, čestné pracovné zaradenie a pre obchod. Cieľom článku preto bude analyzovať IKT zručnosti jednotlivcov v členských krajinách EÚ, poukázať na disparity medzi krajinami a zhodnotiť dopady pandémie COVID-19 v sledovanej oblasti.