One Year after the End of the Europe 2020 Strategy - Were the R&D Targets Reality or Fiction? - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Príspevok sa zaoberá problematikou financovania výskumu a vývoja z pohľadu naplnenia cieľa stratégie Európa 2020 v sledovanej oblasti. Poukazuje na rozdiely vo financovaní výskumných a vývojových aktivít v členských krajinách Európskej únie z pohľadu veľkosti výdavkov pripadajúcich na jedného obyvateľa a podielu výdavkov na výskum a vývoj na HDP krajiny. Cieľom príspevku je poukázať na konvergenciu, resp. divergenciu krajín k stanoveným cieľovým hodnotám, čo umožní zhodnotiť naplnenie cieľa stratégie Európa 2020 rok po skončení jej platnosti. Súčasťou príspevku je tiež analýza a komparácia štruktúry zdrojov financovania uvedených aktivít so zameraním na naplnenie parciálneho cieľa stratégie v oblasti výskumu a vývoja.