Optimalizácia pomocou modelov - Jankaj, Frederik, 1997-
Optimalizácia, na základe modelu je dôležitým nástrojom v mnohých oblastiach, ako je priemyselné inžinierstvo, ekonómia, informačné technológie a mnohé ďalšie. Účelom optimalizácie je nájsť najlepšie možné riešenie daného problému vzhľadom na obmedzenia a ciele. Používanie matematických modelov umožňuje rýchlu a efektívnu optimalizáciu rôznych procesov a systémov, čo vedie k výraznému zlepšeniu výkonnosti, zníženiu nákladov a zvýšeniu ziskovosti. Využitie modelov na optimalizáciu, niektoré základné metódy a techniky, ktoré sa používajú na tvorbu matematických modelov a ich využitie v rôznych oblastiach.