Zo Starej Ďaly na ostrov Mauritius a na úpätie Kaukazu. Životná dráha Jána Karola Besseho - Horbulák, Zsolt, 1972-
Článok sa zaoberá životom a dielom Jána Karola Besseho - cestovateľa, diplomata a jazykovedca žijúceho na prelome 18. a 19. storočia.