New Effective and Innovative Approaches to Learning Foreign Language - Strelinger, Ján, 1964-
Výučba cudzích jazykov, najmä angličtiny, prostredníctvom inovatívnych prístupov a vzdelávacích metód je základom moderného vzdelávacieho systému. Na základe pedagogických iniciatív a inovácií učiteľov je pokrok v učebných osnovách viditeľný vo vzdelávacom systéme. Článok sa teoreticky zaoberá analýzou hlavných inovatívnych prístupov a metód vo výučbe cudzích jazykov, ako aj empirickým hodnotením najefektívnejších metód výučby cudzích jazykov podľa hodnotenia študentov na vyššom stupni vzdelávania.