Radical Populism in Slovakia in the Era of the COVID-19 Pandemic - Štefančík, Radoslav, 1976-
Pandémia COVID-19 je považovaná za jednu z najväčších kríz, ktoré krajiny v Európe zažili od druhej svetovej vojny. Práve v čase krízy rastú populistické strany. Cieľom nášho článku je zistiť, ako komunikovali slovenskí ľavicoví a pravicoví populisti v období pandémie COVID-19. Zaujíma nás, aké témy akcentovali populisti ako svoje priority a aké výrazové prostriedky používali pri komunikácii so svojimi voličmi. Pristupujeme tak k radikálnemu populizmu ako k spôsobu politickej komunikácie. Mnoho autorov definuje populizmus ako zjednodušený štýl komunikácie, ktorý redukuje zložité politické problémy na zodpovednosť „vinných strán“ a politickú súťaž na opozíciu priateľa a nepriateľa. Otázkou teda zostáva, kto to bol nepriateľom slovenských radikálnych populistov v sledovanom období.