Resulting Costs for Companies in Germany due to Digital Stress According to the Personality Type - Güttler, Victoria, 1997-
Na pracovisku sa čoraz častejšie vyskytujú aspekty digitálneho stresu, ktoré sa môžu preniesť do každodenného života. Náklady, ktoré firmám vznikajú pri absencii zamestnancov z dôvodu symptómov digitálneho stresu, sú veľmi výrazné, pretože digitálny stres môže mať ďalekosiahly dosah na duševné zdravie, ako je syndróm vyhorenia. Preto je pre spoločnosti dôležité, aby identifikovali svoje stresory a lepšie spoznali svojich zamestnancov. Ak dokážu spoločnosti lepšie posúdiť osobnosti, budú vedieť odvodiť, kto asi bude práceneschopný, za akých okolností digitálneho stresu a aké náklady to bude pre ne znamenať. Je vhodné ponúknuť aj prevenciu a zdravotné opatrenia pre zamestnancov.