Konflikt - možnosti a spôsoby riešenia v školskom prostredí - Gerdová, Ivana
Školské prostredie je so svojimi vzťahmi, kde sú účastníci s rôznymi povahami, charaktermi, odlišnými očakávaniami, záujmami a potrebami, priestorom predurčeným na výskyt konfliktných situácií. Keďže sa konflikty týkajú aj žiakov, o to je väčšia je potreba ich zvládania na pôde školy. Školy na to však nemusia byť samé. Dnešná doba ponúka širokú škálu profesií, ktoré môže byť nápomocné pri riešení konfliktov v školskom prostredí, avšak nesmieme zabúdať ani na tréning zručností samotných pedagógov a odborných zamestnancov, ktorý by im pomohol zvládať riešenia konfliktov vo vlastnej línii. Výhodou môže byť aktualizačné vzdelávanie zamerané na spôsoby riešenia konfliktov v školskom prostredí.