Vzhľad učiteľa a štýl odievania ako determinant efektívnej edukácie - Šeben Zaťková, Tímea
Vzhľad učiteľa a štýl jeho odievania môžu byť jedným z determinantov efektívnej edukácie. V príspevku načrtneme odpoveď na otázku: Čo je vyučovanie so štýlom? Zamyslíme sa nad štýlovým vyučovaním, módou a módnymi trendami a ich vplyvom na školské prostredie. V texte sa budeme primárne venovať oblasti, ktorá sa dotýka úpravy zovňajšku učiteľa, keďže nielen to čo učiteľ na vyučovacích hodinách realizuje a hovorí, je dôležité, ale aj ako komunikuje neverbálne a aké informácie vysiela svojmu okoliu cez svoj vzhľad, cez svoj štýl odievania.