Popis procesov finančného plánovania v podmienkach konkrétneho podniku - Freňáková, Magdaléna, 1981-
Finančné plánovanie je jednou z najpodstatnejších častí podnikového plánovania. Pod finančným plánovaním rozumieme proces zahŕňajúci tvorbu finančných cieľov podniku ako aj súhrn opatrení na ich dosiahnutie. Z hľadiska časového horizontu finančné plánovanie pokrýva všetky subsystémy plánov podniku, keďže je súčasťou ako strategického, tak aj podnikateľského, ročného či operatívneho plánovania. Výsledkom finančného plánovania je finančný plán. V rámci plánovacích procesov, pri tvorbe finančného plánu, je možné použiť rôzne techniky a metódy zostavovania finančného plánu, pričom ich výber, kombinácia a aplikácia v praxi by mala čo najlepšie zodpovedať špecifikám daného podniku. Cieľom príspevku je priblíženie postupu tvorby obchodného plánu konkrétneho podniku XZ s orientáciou na tú časť, ktorá vecne súvisí s problematikou krátkodobého finančného plánovania.