New Trends in Regulation in Selected Countries - Lukáč, Jakub, 1992-
Regulácia podnikateľského prostredia zahŕňa súbor zákonov, ktoré upravujú podmienky a obmedzenia pre podnikanie v danej krajine, alebo regióne. Táto legislatíva môže ovplyvniť rôzne oblasti podnikania, ako je založenie a registrácia spoločnosti, obchodné podmienky, dane, pracovné právo, ochrana spotrebiteľa, životné prostredie a ďalšie. Regulácia podnikateľského prostredia sa líši podľa krajiny a regiónu a môže byť ovplyvnená politickými, ekonomickými a sociálnymi faktormi. Účelom regulácie podnikateľského prostredia je zabezpečiť, aby podnikanie bolo spravodlivé, konkurencieschopné a transparentné. To sú chránené práva a záujmy podnikateľov a spotrebiteľov.